sobota 26. decembra 2015

Pomoc pre rast vlasov

Ahojte. 
Dnes som sa rozhodla, že vám skúsim pomôcť. Tento príspevok bude o ženskej korune krásy a tou sú VLASY. Každá baba by chcela mať krásnu, zdravú a hustú hrivu a tak som sa rozhodla, že vám dám pár tipov ako napomôcť rastu vlasov alebo ako zabrániť ich poškodzovaniu taaak poďme na to :)









Ako rastú vlasy ?

Rast vlasov je rôzny. Niekomu rastú vlasy rýchlosťou svetla, iný sa nedočká viditelnej dĺžky ani po roku. Jeden vlast rastie až sedem rokov a potom vypadne. Počas týchto 7. rokov prejde 4.fázami. Štyri roky rastie aktívne, potom prestane a v poslednej fáze je vlas vytlačený novým vlasom. Denne nám vypadne okolo 50 - 100 vlasov.



Ako pomôcť rastu vlasov ?

Pravidelné zastrihávanie, používať vhodné hrebene, obmedziť farbenie vlasov (mne sa osvedčilo naopak farbenie vlasov, lebo mi vlas obalí farba a tým ho chráni), kulmovanie a féovanie. Nepoužívať lacné šampóny, radšej zainvestovať do dobrého šampónu a samozrejme nezabudnúť na kondicionér. Velmi dôležitá je životospráva. Ovocie, zelenina, vitamíny (kremík, zinok, selén) a tekutiny. A posledne nezabudnúť vyhýbať sa stresu.



Ako zlepšiť rast vlasov?
  • Pridajte do svojej stravy vejčné bielky, kuracie mäso, ryby, tvaroh alebo odtučnené mlieko.
  • Pitný režim - voda. Ak máte pocit smädu, vaše telo dáva signál, že niečo nie je v poriadku. Piť by ste mali pravidelne aj napriek tomu, že nemáte pocit smädu, lebo v tedy je už neskoro.
  • Ak nemáte šancu kupovať si jedlo, v ktorom sú potrebné vitamíny na rast, zaobstarajte si vitamíny v tabletkách (ja užívam zinok)
  • Spánok. 7 hodín denne je ideál. 
  • Oleje na vlasy sú zázrakom, ktoré by ste mali zaradiť do svojej rutiny. Masírovanie a teda prekrvovanie hlavy je veľmi účinným spôsobom ako povzbudiť vlasové cibulky na lepšiu aktivitu. Olej zabraňuje vysušovaniu vlasov a tvoreniu lupín.

Treba myslieť na to, že procedúry a kroky k rastu vlasov treba dodržiavať pravidelne a ak ste dostali pri narodení do vienka slabý rast vlasov či vypadávanie, tak jediné čo ostáva je sa stým zmieriť, no predtým samozrejme vyskúšajte tieto rady :)


Ak sa vám príspevok páčil nezabudnite ho ohodnotiť, dať odber na blog a samozrejme napíšte, či máte záujem o ďalšie podobné články, napríklad o šiestich najlepších vitamínov na rast vlasov :)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright © 2014 patra