sobota 9. januára 2016

6 najlepších vitamínov na rast vlasov

Ahojte. Už v predošlom príspevku som vám priniesla pár informácií k problému, ktorý zažíva väčšina žien a mužov - vypadávanie vlasov. V prvom rade si treba uvedomiť, ako sa stravujeme a či príjmame to čo nám prospieva. Vypadávanie nemusí byť len dedičné alebo sezónne, ale môže to byť dôsledok našej stravy. Preto vám v tomto článku prinášam zoznam vitamínov, ktoré najviac prospievajú rastu vlasov a zároveň ich spevňujú a zahusťujú.






Vitamín A

Vytvára druh zdráveho mazu, po ktorom sú naše vlasy a pokožka hlavy hydratované. Funguje ako antioxidant. Ak nám chýba tento vitamín, tak sa vlasy lámu a vyskytujú sa lupiny dôsledkom suchej kože, ktorá šupinatie (vyskytuje sa aj akné).
Nájdete ho v mrkve, citróne, grepe, marhuli, broskyni, brokolici, špenáte, kapuste, sladkých zemiakoch, rybom tuku, mlieku, mäse, syre alebo vajciach.


Vitamín B

Posilňuje folikuly, takže vlasy nevypadávajú a menej sa poškodzujú. Taktiež podporuje rast a spomaluje šedivenie. Je to najznámejším vitamínom, ktorý sa spája s vlasmi. 
Nájdete ho v mäse, rybách, vajciach alebo v ovocí.

Vitamín C

Vďaka nemu sa naše vlasy vyvíjajú a rastú. Udržuje vlasy zdravé a zabraňuje ich vypadávaniu a predčasnému šediveniu. V prípade nedostatku sú vlasy oslabené.
Nájdete ho v pomaranči, citróne, limetke, jahodách, kivi, melóne, ananáse, čiernych ríbezliach, uhorke, paprike, paradajkách, karfiole alebo zemiakoch.

Vitamín D

Obmedzuje vypadávaniu vlasov, stará sa o zdravý cyklus rastu našich vlasov. Je podstatný pri absorbovaní vápnika v tele.
Nájdete ho v hubách, vajciach, mlieku, losose, tuniaku, obilninách, bravčovom mäse alebo hovädzej pečeni.

Vitamín E

Povzbudzuje imunitný systém, tvorí nové cievy, zlepšuje krvný obeh v pokožke a podporuje rýchejší rast vlasov.
Nájdete ho v zelenine, sóji, strukovinách, orechoch, semenách alebo ryžových otrubách.

Vitamín H

Nazýva sa aj ako vlasový vitamín. Pomáha vytvárať keratín. Keratín je hlavná zložka štruktúry našich vlasov. Podporuje metabolizmus a pozitívne ovplyvňuje rast vlasov.
Nájdete ho v mlieku, syre, žĺtkoch, ryži, kvasinkách, malinách, avokáde alebo pečeni.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright © 2014 patra